Lifestyle

Wat ik doe als Ilayla slaapt.

Mijn dochter is niet het kind dat zich helemaal houdt aan de slaaptijden. Eigenlijk totaal niet. Ze wordt wakker tussen 06:30 – 07:00 uur en gaat slapen om 20:00 uur.
De ene dag sheeft ze een ochtend dutje van een uur en een middag dutje van een uur. Soms slaapt ze maar 2x een half uur en heel, heel soms slaapt ze 3 uurtjes achter elkaar!!
De tijd die ik dus heb terwijl Ilayla slaapt is voor mij dus echt “kostbaar”. Maar wat doe ik dan?

1. Slapen. Oke ik doe dit niet vaak en misschien niet eens vaak genoeg. Maar ik vindt het soms zonde van mijn tijd terwijl ik naderhand vaak denk, Shitt..ik had kunnen tukken.
Als ik dan heel moe ben ga ik gewoon slapen en wordt ik wakker door Ilayla en soms zet ik een wekker voor 30 min en dan laad ik mijzelf weer even op.

2. Doelloos serie’s kijken. Dit is echt goed voor je, geloof me. Je raakt even al je stress en frustraties kwijt. Het liefst kijk ik dan serie’s waarbij je niet hoeft na te denken en die niet al te lang duren.
Denk hierbij aan “How I met your Mother” of “Modern Family”. Even lekker je hoofd ergens anders.
20120928-144807
3.Mijn haar krullen, of stylen. Je weet wat ze zeggen “als je haar maar goed zit”. En niet alleen dat maar het werkt bij mij echt ontspannend. Het liefst heb ik dan geen muziek of iets op de achtergrond en ga ik rustig en geconcentreerd bezig.

4. Make-uppen, dit doe ik meestal in haar tweede slaapje, als die komt want normaal doe ik het tussendoor in 120 stappen. Maar als ze slaapt dan pak ik mijn hele hebben en houden bij elkaar en leg ik alles mooi neer op de eet tafel en ga rustig bezig. Een beetje epileren, andere oogschaduw kleurtjes en rustig de tijd voor mijn wenkbrauwen. Heerlijk. En dan helemaal als Ferdi dan zegt “hey wat ben je mooi”. Yess, Nailed it.

5. de laatste maar de gevaarlijkste. ONLINE SHOPPEN. De app van H&M is het meest gevaarlijke, dit omdat je niet gelijk hoeft te betalen onder de €100,- en je dus van alles in je mandje kan gooien en PATS BOEM het is besteld. Ikea is ook zo een website waarin je lekker weg kan dromen en ze bezorgen ook nog eens.
Of wat dacht je van al die leuke kleding webshops voor kinderen. Veel te gevaarlijk allemaal. Maar hoe heerlijk is het om alles de volgende dag in huis te hebben??

Nou zoals je ziet besteed ik mijn tijd goed. Ik heb dan ook altijd een lange dag, van 06:30 tot 00:00 uur.
Op tijd op bed gaan vindt ik ook zonde en heb ik niet gedaan sinds de kraamtijd. Want in de avond kijk ik lekker naar een serie met een wijntje, of 2/3 met de echtgenoot. Of ik zit de hele avond doelloos op het internet van Instagram naar Facebook en dan Snapchat en Pinterest en zo kan ik uren door gaan.

 

Wat doe jij als moeder met je tijd die je hebt voor jezelf?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sandia
  september 9, 2016 at 08:07

  Slapen, slapen en nog eens slapen haha.Maar ik snap je helemaal.

  • Reply
   Ciska Lala
   september 9, 2016 at 08:48

   Heerlijk he! Ga ik vandaag ook even doen.

Leave a Reply

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: