Lifestyle

THEATER VOORSTELLING : HET ZANDKASTEEL

Het is tijd voor Ilayla haar eerste theather voorstelling! Namelijk, Het Zandkasteel! Vandaag vertel ik je hoe het ging want ik vond het zelf best spannend. Kijk je mee?

De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige Z@ppelin tv-serie. Deze spiksplinternieuwe en tevens leerzame familievoorstelling, nodigt de kinderen uit om lekker mee te dansen en zingen. Spelen is leren! Natuurlijk zijn ook de konijntjes daar en komt de Neuzenkriebeldans voorbij! Na afloop mogen de kinderen samen met Koning Koos, prinses Sassa en Toto op de foto.

Koning Koos denkt dat ze zijn verjaardag zijn vergeten maar niets is minder waar! Sassa en Toto vragen zicht juist af wat ze hem gaan geven. Een bal? Een toeter? Samen besluiten ze dat ze een heel mooi en origineel cadeau zelf gaan maken! Koning Koos gaat ondertussen pannenkoeken bakken maar daar mogen Toto en Sassa niet achter komen! Het wordt één grote verrassing. En omdat hij jarig is heeft hij voor alle kinderen ook een klein cadeautje! Het wordt een groot feest voor iedereen.

Voor ons alle 3 een nieuwe ervaring. Hoe gaat ons meisje het vinden? Leuk of toch heel spannend. Even twijfelde ik of ze misschien niet te jong was. Ik vertelde het aan de leidster van de peuterspeelzaal en die zei gelijk ” doen! Ze is er wel aan toe”. Zo gezegd zo gedaan. Tickets besteld en op na het theater.

WAT VOND ILAYLA ER VAN??

We vonden het alle 3 wel even spannend maar ook leuk. Ilayla wist natuurlijk niet zo goed wat er zou gaan gebeuren en wij vroegen ons af hoe ze zou reageren. Bij de kaartcontrole kregen alle kindjes een vlag van het Zandkasteel en het ijs was gebroken. We hebben maar even gewacht in de lobby en zijn toen naar binnen gegaan. We zijn zelf wel echt van ” het laten wennen van de omgeving”. Dat heeft ze echt nodig en die tijd krijgt ze dan ook echt. Het geeft immers veel indrukken. Eenmaal in de grote zaal vol stoelen met allemaal kindjes was het wachten op Koning Koos, Toto en Sassa. In het theater zelf kon je het zandkasteel zelf gelijk al zien op het podium dus dat herkende ze al gelijk.

Toen het licht uitging keek ze wel even rond van “huh wat gebeurd er nou” We legde uit wat er ging gebeuren, de muziek begon en ze kwam op het podium en het was feest. Ze probeerde een aantal keer van Ferdi zijn schoot af te springen om even naar Sassa en Toto toe te gaan. ” mag ik nu daar heen mama“. Te lief. We hadden trouwens gewoon 3 stoelen maar met een stoelverhoging kon ze niet genoeg zien.

  

Wat ik zelf trouwens wel chill vond was dat af en toe het licht een beetje aan ging. Dan was het niet de hele tijd donker.

Aan het eind mochten alle kindjes nog even het podium op om Koning Koos, Sassa en Toto een hand te geven. Ilayla deed dit alsof ze het elke dag deed. Ik had niet eens de tijd om het normaal te filmen of ze had hun alle 3 al een hand gegeven. Op het eind vroeg ik of ze Koning Koos wel een high five had gegeven. Thuis vertelde ze namelijke dat ze dat ging doen. Dat was ze vergeten en rende nog even terug. BAMM high five!! Hoe trots kan je zijn als moeder!!

AANRADER??

Kijk als je kindje er aan toe is zou ik het zeker doen! Maar dat weet je als ouders zijnde het beste. Het was echt een hele leuke ervaring. Een beetje interactief, muziek, dans en voor de ouders was het ook leuk. En als je kindje geniet dan geniet je automatisch ook!

WIL JE ER OOK HEEN MET JE KIDS?

 • 22 Apr 2018 – Hoofddorp
 • 29 Apr 2018 – Beverwijk
 • 01 Mei 2018 – Deventer
 • 02 Mei 2018 – Drachten
 • 04 Mei 2018 – Utrecht
 • 06 Mei 2018 – Doetinchem
 • 12 Mei 2018 – Veldhoven
 • 20 Mei 2018 – Oss
 • 27 Mei 2018 – Enschede

Of ga naar de website van Het Zandkasteel theater voor meer info en tickets! Ben jij al met je kindje naar het theater geweest? En welke shows raad jij aan?

Liefs Ciska

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

  %d bloggers liken dit: