Lifestyle

MOMMY MONDAY : JANUARI 2018 #2 KUT TEST

Ja, laten we het eens gelijk over de titel hebben. ” Kut test“. Want ik ben in de vorige Mommy Monday niet helemaal eerlijk geweest.
Want op vrijdag 5 januari had ik het welbekende HPV onderzoek. Zodra je 30 wordt krijg je een brief binnen dat je vrijwillig mee mag doen met dit onderzoek.
Ik ben nu al een aantal maandag 30 en liet de brief eigenlijk een beetje links liggen. Tot ik heftige pijn kreeg tijdens mijn maandelijkse bezoek van ” Tante Flo”. Je zal het misschien wel in de vlog hebben gezien.
” Cis je moet toch echt ff die test doen, je weet maar nooit, gewoon ff om te checken” zei Ferdi. Oké, prima. Een afspraak gemaakt en vrijdag mocht ik langskomen.

De HPV test wordt gedaan met behulp van een eendenbek oftewel speculum. Vreselijk vind ik dat, ondanks dat ik al een kind op de wereld heb gezet. Het is en blijft gewoon super akward zo’n onderzoek.
Helaas was er tijdens het onderzoek te zien dat ik last had van een poliep in de baarmoederhals en een lichte vorm van endometriose.
Zodra ik maar enige vorm van slecht nieuws krijg gaat er een soort van masker op en laat ik het rustig op mij inwerken.

Eenmaal op de fiets dacht ik ” kut, en nu dan, heb ik weer” Het was gelukkig allemaal niet zo ernstig en moest even afwachten. Maar dit was totaal niet verwacht. Ik haalde mij van alles in m’n hoofd. Tot het ergste aan toe, geen kinderen meer kunnen krijgen, kanker of weet ik veel wat. En het idee van geen kinderen meer kunnen krijgen was even de druppel.
Ik zeg altijd dat ik aan 1 kindje nu wel genoeg heb en totaal nog niet moet denken aan een tweede, maar het feit dat je lichaam deze beslissing voor je kan maken in plaats van je gevoel, is best confronterend.

Heb nog even getwijfeld om dit te vertellen. Ik ben opgegroeid in een milieu waarin je je shit voor je houd, ” wat zullen andere mensen denken“. En ook heb ik zelf het gevoel dat mijn lichaam nu zwak is, heel negatief klinkt het, nu ik dit zo typ. Toen dacht ik ” fuck it“. Schrijven lucht op, en ik doe er niemand pijn mee. Dit wordt haast een dagboek verhaal, haha. Maar oké, om even terug te komen op de letterlijke kut test, binnen 6 weken krijg ik schriftelijk de uitslag van het ziekenhuis en mocht het niet de gewenste uitslag zijn, dan neemt de huisarts contact met mij op. Het allerbelangrijkste wat ik moest onthouden van de huisarts ” het valt allemaal wel mee”. 

Ik hou je op de hoogte.

AFWACHTEN …

Deze week bracht ik weer een bezoekje aan de huisarts in verband met mijn suikerspiegel die elk jaar getest moet worden. Alles was daar gelukkig wel goed, maar dit was wel even weer een reminder om gezond te gaan eten en te gaan sporten. En dat gaat wel goed deze week!!

Verder zijn we druk bezig met een andere woning. Ik was dan ook super blij dat we een nieuwe bezichtiging hadden, helaas werd deze met een vage smoes afgezegd.
Een dag later hadden wij een afspraak met de woningbouw en daar kregen wij te horen dat de woning voorlopig niet verhuurt kon worden in verband met niet koosjere zaken die zich hadden afgespeeld in de woning. Het zou kunnen dat alles op schema loopt en we binnenkort gaan verhuizen, maar het kan ook zijn dat het een half jaar wordt uitgesteld. Dus ook weer afwachten.

Na al deze minder leuke dingen ( laten we het positief houden) vertelde Ilayla aan Ferdi ” mama kan alles”. Hoe fijn is dat om te horen en ik kreeg van haar nog een mooie tekening. Ik vroeg nog even ” is mama boos of verdrietig”, ” Nee mama lachen, mama ruikt lekker”.
Pfff gelukkig, ondanks dat Ilayla niet weet wat er allemaal speelt, voelt ze natuurlijk wel wanneer ik mij rot voel en ik had even het idee dat die tekening mijn hoofd was van de afgelopen dagen.

Oops, reminder aan mijzelf :  geniet van alles van je hebt. Je weet nooit hoe veel tijd je hebt dus maak er het beste van!!

Nou lief dagboek, haha dat was mijn shizzle voor deze week. Tot volgende week en laten we dan hopen op een positieve week 3 van 2018!!
En dan ga ik nu verder met mijn verslaving van The Vampire Diaries!

Liefs Ciska

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: