Lifestyle

MOMMY TALK: MOMFESSIONS

Oké, we eten nu allemaal wel hoe geweldig het is om een kind te hebben. Want dat is het ook. Maar je kan mij niet vertellen elke moeder 24/7 op een roze wolk zit.
De eerste 2/3 maanden zat ik namelijk op een licht roze wolk en was ik mij ontzettend aan het aanpassen. Ik weet nog de eerste keer dat naar de supermarkt ging met Ilayla, heb ongeveer 30 minuten met mijn vriendinnetje Maylee geappt voordat ik het durfde.
Nu gooi ik Ilayla zowat op mn heupen, eten en drinken mee en gaan met die banaan. Uiteraard heb ik zo mijn erger momentjes, begrijp me niet verkeerd, ik erger me niet aan Ilayla maar aan gebeurtenissen.
Ik ben nou eenmaal een complex persoon. Kijk je mee naar mijn “momfessions”..?

knijn

 • Ik houd niet van huilende baby’s ook niet als Ilayla huilt, ik houd overigens helemaal niet van huilende mensen. Ben zelf namelijk een erge jankebak.
 • Als Ilayla voor 7 uur wakker wordt..OMFG FML. Ik kan er gewoon niet tegen.
 • Ik baal er ontzettend van als Ilayla slecht eet, want dat betekend dat ze wakker wordt in de nacht of vroege ochtend om te drinken.
  Dus ik probeer me er overheen te zetten dat ze de ene keer wat meer eet en de andere keer wat minder.
 • Als er iemand begint over een tweede kind geef ik die persoon klappen in m’n hoofd. De volgende die er over begint zal een heel eerlijk antwoord krijgen.
 • Sarcastische moeders, wordt er een beetje simpel van. Ik probeer het namelijk zo relaxed en chill te doen, moeder zijn. I came a long way. Dus verpest het niet voor me.
 • Ik ga in de middag niet weg als Ilayla slaap, hoor heel vaak ” ach moet je gewoon doen ” . NEE. Ilayla slaapt niet zoveel namelijk, dus haar slaaptijd is mijn Me tijd.
 • Ongevraagd advies ben ik niet zo van gediend. Wanneer ik advies nodig heb klop ik bij een vriendin , nicht of Google aan. Maar verder doe ik alles op gevoel.
  That’s me and my Life. En geloof me, ik Google alles wat los en vast zit.
 • ik twijfel vaak over meer kinderen. Ben bang voor het depressieve gevoel die ik had na de bevalling. Waar was toen het ongevraagd advies? 
 • Mijn wereld draait om mijn kind. En dat doe ik met alle liefde en kracht die ik heb in mijn lichaam. Maar soms mis ik de aandacht van m’n ouders. Misschien is dat iets wat ik begrijp als ik zelf oma ben.
 • Tijdens mijn zwangerschap heb ik nooit gedacht aan de tijd na de bevalling. Ik wachtte alleen op de dag dat ze geboren zou worden. En haar in mijn armen kon houden en knuffelen. En voor de rest boeide het me niet.
  Misschien dat ik daarom zo met mijn handen in het haar zat na de bevalling, of ik ben gewoon een controle  freak?!??
 • Ik kan er zo ontzettend van genieten als Ilayla een dagje bij 1 van de oma’s is. En tegen de tijd dat ik haar begin te missen is ze alweer terug. Nee ik mis haar niet gelijk na een uur. Maar als ze rond 10:00 uur opgehaald wordt gaat er rond 18:00 uur toch echt iets kriebelen. En ja, ik heb gehuild toen ze voor het eerst een dagje met mijn moeder mee ging.

Durf jij ook zo eerlijk te zijn? Vertel mij jouw momfession.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Liane
  juli 20, 2016 at 07:16

  Ik kan niet, echt niet, tegen snachts mijn bed uit moeten voor de baby of wie dan ook. Echt ik ben een heks dan.

  Verder kan ik nu zo even niet 123 wat bedenken (ben absoluut geen perfect mom, verre van hahaha maar ben moehoeeee ;-)).

  • Reply
   Ciska Lala
   juli 27, 2016 at 19:38

   Ohh..ik ken dat!! Ben ook absoluut niet perfect en vaak moe. Zoals vandaag..pfff..zit nu op de bank met een glas wijn haha

 • Reply
  Janneke
  juli 25, 2016 at 10:52

  Mijn grootste leerpunt toen ik 30 jaar geleden moeder werd, was accepteren dat ik geen supermama was. Na de geboorte was ik nog steeds niet perfect geworden, kon niet multi-tasken en mijn geduld was nog steeds zoek. En dat is in 30 jaar niet veranderd. Alleen kan het mij nieks meer schelen. Ik ben gewoon maar een mens en inmiddels weet ik dat iedereen dat weet en dat er niks meer of minder van mij wordt verwacht. Ook niet van jou, Ciska <3

 • Reply
  anoniem
  juli 27, 2016 at 11:17

  Mooi geschreven! Heerlijk he even je “frustratie kwijt raken” Ga zo door meid

  • Reply
   Ciska Lala
   juli 27, 2016 at 15:11

   Dank je wel!, Ja soms is het even nodig he

Leave a Reply

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: