Lifestyle

HET EERSTE TRIMESTER – WEEK 1 TM 12

Het hoge woord is er uit, ik ben zwanger! En ik ben super blij! Je vraagt je vast gelijk af, was het gepland? Nee, het was een hele mooie verassing. Daarom heb ik vandaag voor jullie mijn eerste trimester update. Ik vertel je bijna alles en onder aan dit artikel laat ik je de video zien van het proces van test tot bekendmaking aan familie en aan jullie natuurlijk!
Mocht je hierna nog vragen hebben dan beantwoord ik die graag!

HOE KWAM IK ER ACHTER.

Na onze verhuizing heb ik wel eens lopen klagen bij Ferdi dat ik moe was, vaak grap ik dat ik al 3 jaar moe ben maar deze keer was het anders. Ik voelde me wel Ciska maar iets in mij was anders. ” ach zal wel door de verhuizing komen” zei ik tegen mijzelf. Tot ik last kreeg van mijn borsten. Ze voelde groot, vol en zwaar en op een gegeven moment begonnen ze ook pijn te doen. SHIT. Dit was namelijk bij de zwangerschap van Ilayla ook HET teken van zwanger zijn! “Ja dan haal je toch een test” zei Ferdi. Uhm..nee. Ik vertel je eerlijk ik was gewoon bang voor de uitkomst die ik stiekem al wist.

MAANDAG 2 JULI

Ilayla was net opgehaald door mijn moeder voor een Nani dag ( oma dag) zodat ik de hele dag kon werken aan mijn blog en video’s. Ze waren de deur nog niet uit of ik pakte mijn schoenen en tas en ging via de achterdeur naar mijn fiets en racete naar de Kruitvat. Zenuwachtig liep ik te zoeken naar een zwangerschapstest. Ik nam er 2 mee en kocht een reep chocola. Als iemand mijn dan zou aanspreken op de test kon ik nog zeggen ” ja het is voor een vriendin, dus ze kan dit wel gebruiken” Nu ik er aan terug denk kan ik er alleen maar om lachen. Ik ben een getrouwde vrouw met een peutertje en waarschijnlijk zwanger , doe normaal Cis. Uiteraard was de chocolade voor mij, want Ciska zwanger betekend met 80% zekerheid Ciska zwangerschapsdiabetes.

Weer racete ik naar huis. Schoenen in de bijkeuken uitgeschopt en met trillende handen ben ik gaan zitten aan de keukentafel. Ik heb altijd wel de behoefte om te praten dus pakte ik mijn vlogcamera erbij. Zou uit de test blijken dat ik niet zwanger was dan zou ik het beeld materiaal gewoon verwijderen. De test deed ik uiteraard op de wc, zonder camera, en ik zag ik mijn ooghoeken eigenlijk gelijk al dat ik dik zwanger was. Maar legde mijn hand over de test. Want officieel moet je 1/2 min wachten. De timer op mijn telefoon gezet en nadat deze afging keek ik ” een dikke plus en een dikke streep”. Ik ben zwanger. Ferdi zat op zijn werk en wist wat ik allemaal deed , ik belde hem op, huilend natuurlijk en vertelde dat ik zwanger was. ” wattt..echt..neeee..serieusssss…haha” ik hoorde aan zijn stem dat hij een lach had van oor tot oor.

Ik belde gelijk met de verloskundige, maakte de afspraken en toen was het officieel. Ik ben zwanger. Mijn trainer appte ik, want ik train vrij intensief, dus mijn training zou stiekem worden aangepast. De eerste die het daarna wist was mijn vriendinnetje Dana, die wist het ook als eerst bij Ilayla. En zo begon het balletje langzaam te rollen.

Onze termijn echo was op 23 juli. Deze weken duurde super lang. In de tussentijd had ik vrijgezellenfeestjes en babyshowers. Overal zei ik, Nee, tegen wijn en elke keer was er wel weer een vriendinnetje die ik het dan moest vertellen.

EERSTE TERMIJN ECHO

Eindelijk was het zo ver! Ik was nog in ontkenning ondanks de symptomen, misselijkheid, moe en heel emo zowel positief als negatief.
Bij de eerste echo is het het beste dat je kindje niet meegaat. Dus mijn vader paste op bij ons thuis met de smoes ” Ferdi heeft last van zijn darmen en krijgt een onderzoek in het ziekenhuis”. De echo liep perfect en alles was goed. Ik had een Pippi in mijn buik, in tegenstelling tot de eerste echo van Ilayla was ik heel emotioneel. Uitgerekend op 18 februari 2019, foto’s mee en we mochten gaan. Buiten heb ik nog even flink staan huilen van blijdschap. De echoscopiste zei ons ” de eerste maakt je ouders en de tweede is een extra bloemetje in het vaasje”. Super mooi vond ik dat. En dat deed mij ook realiseren dat er dus echt een tweede onderweg was. Ciska Lala, moeder van 2 kids, haha. Had je mij dit 10 jaar geleden verteld dan had ik je zeker weten uitgelachen.

Op de terugweg kochten we bij de Hema, cadeautasjes en babysokjes. Dit hebben wij gegeven aan mijn vader, mijn moeder en Ferdi zijn moeder. Ferdi zijn vader wist het al want die ging op vakantie naar Turkije. Die hebben we nog even video gebeld om de foto te laten zien van ons pippi.

HOE GAAT HET MET MIJ?

Goed en moe! Ik heb het geaccepteerd en ben heel blij. Heb wel last van vermoeidheid en kan af en toe niet eens denken aan eten of ik wordt als misselijk. Dit is ook 1 van de redenen dat ik af viel in dit trimester in plaats van aankwam. Maar dat komt ook wel goed. Oh en had ik al gezegd dat ik moe ben?

 

Gewicht: 54.1 KG wil je wel weten, ga je toch niet vragen! haha

Voor nu deze update. Binnenkort meer over grote zus Ilayla en natuurlijk hou ik je de gehele zwangerschap op de hoogte van alles!

XXX zwangere Ciska, haha

 

WIJ KRIJGEN EEN BABY! 12 WEKEN ZWANGER

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: