Lifestyle

9 GEKKE UITSPRAKEN VAN MIJN DOCHTER

Er komt een moment dat je eigenlijk moet lachen om de uitspraken van je kind. Ik heb dat dus heel vaak, niet heel pedagogisch verantwoord maar ik vind haar soms gewoon echt hilarisch. Ik zou hele boeken over haar gedrag en verhalen kunnen vertellen maar dat is iets wat ze later zelf maar moet doen. Voor nu deel ik graag een aantal van die gekke uitspraken!!

 

“Mama ga je geen kapotte kleren dragen als je me naar school brengt”.  Ooops. Ik houd absoluut niet van kapotte kleding en wil er altijd goed uitzien ook wanneer ik haar naar de peuterspeelzaal breng. Maar ik heb 1 onderhemd met een gaatje die ik niet weg had gedaan. Je snapt dat ik na deze opmerking het hemdpje gelijk weg heb gedaan!.

Zitten in de bus komt er een jongen binnen met kroes haar. “kijk mama dat is Ronnie Flex”. Gelukkig had hij oordopjes in maar de rest van de bus lag dubbel. In her defense, het was een Surinaamse jongen met vlechtjes, dus ik snap haar wel want hij zou het zo kunnen zijn.

“Waarom heb jij een dikke buik” En niet eens aan mij nu in zwanger ben maar gewoon aan andere mensen. Tja geef daar maar eens antwoord op. Kinderen zijn gewoon heel eerlijk.

“Zullen we vandaag weer wat leuks doen, even lunchen bij de Hema ofzo” Ja dit is echt een uitspraak van mijn dochter. dit komt zo 2 tot 3x voor per week. We vinden het gewoon gezellig om ergens lekker te lunchen of ” koffie ” te drinken. Meestal doen we dat bij de Hema bij ons in het centrum. Maar zit er een shop sessie aan verbonden gaan we lekker de binnenstad in.

Elk houten bankje die we tegen komen “ hey zullen we hier even chillen “. Iets was we veel doen, fietsen en wandelen. En even uitrusten bij een bankje. Niks mis mee maar geniet er zo van als ze even wilt chillen!

Als ik later weer klein wordt mag ik dan weer een tota. Tota is speen, die heeft ze niet meer sinds we haar vertelde dat ze een grote zus wordt. Maar ze mist haar speen wel. En ik vind het soms sneu omdat ze er zo gehecht aan was. Maar ze wordt een grote zus, en zussen hebben geen speen. We hebben haar uitgelegd dat ze geen baby meer wordt maar dat boeit haar niet, haha.

” Zullen we pizza eten of lekker naar Happy Italy” in de zomervakantie hebben we veel pizza gegeten. Of Ferdi en Ilayla maakte het thuis zelf of we gingen eten bij Happy Italy. De reden dat ze Happy Italy zo leuk vindt? De ballenbak! Ideaal. Alleen nu ik zwanger ben kan ik iets minder tegen de herrie. Het is daar namelijk heel luidruchtig. Maar we hebben er in ieder geval leuke herinneringen aan.

Wat wil je als ontbijt, brood of prinsessen pap. “Uhm doe maar chocola”. OMG. Waar ze dit vandaan haalt weet ik ook niet. Ik ben absoluut niet iemand die snoepen normaal vindt ( bij een kind van 2). Op het begin was ik verbaasd wanneer ze dit zij, nu kan ik er alleen maar om lachen. En dan lacht ze ook, want zo probeert het toch elke keer.

( …) naam maar even weg gehaald. “je mag niet roken of roken is niet goed”. Heb je helemaal gelijk in! Begrijp me niet verkeerd, heb heel erg lang gerookt, tot ik zwanger was van Ilayla. Maar niks is zo vies als je kind die ruikt naar rook. Kleding, haar haar alles. Blegh. En blijkbaar vind ze het zelf ook niet fijn. ” het stinkt mama”. Zei ze van de week nog. Maar het is wel helaas het voorbeeld wat ze krijgt, gelukkig niet van ons. Maar wel veel mensen om haar heen. Zelf merk ik ook dat ik een beetje anti roker wordt. Bij elke pauze,tussenstop of achter de kinderwagen terwijl je kind er in ligt, why? Tell me Why?

Heerlijk kind! heeft jou zoon of dochter ook van die gekke opmerkingen? Ben heel benieuwd!

 

GEZELLIGE LUNCH VOOR KIDS MET DE POP CHEF

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: