Lifestyle

6x GEKKE VRAGEN TIJDENS MIJN ZWANGERSCHAP – DEPRESSIE/IN ENTEN/BORSTVOEDING

Op de één of andere manier zijn mensen een stuk brutaler wanneer je zwanger bent. Er worden dingen aan je gevraagd die heel privé zijn, of soms heel brutaal of vragen waarvan ik denk ” wat boeit jou het?” Ik vind het nog steeds bijzonder. Alsof je zwangerschap een nationaal iets is. Maar toch ga ik vandaag de 6 vragen beantwoorden die vaak voorkomen. Gekke, maffe vragen die binnen komen per e-mail of DM van mensen die ik niet persoonlijk ken. Misschien helpt het je om de antwoorden te weten!

1 Ga je borstvoeding geven?

Oke, je hebt kamp ” borstvoeding is het beste” en je hebt kamp ” kunstvoeding is prima”. Nu zit ik tussen deze 2 kampen in. Zelf vindt ik borstvoeding het meest natuurlijk  en geloof ik echt dat dit het best is voor je kind. Want waarom zouden onze borsten anders melk geven? Niet om het na het kolven weg te gooien. Vloeibaar goud vind ik het. En helemaal omdat het bij mij heel eruggg moeizaam ging bij Ilayla wilt ik het zeker een kans geven. Ik heb mezelf een periode gegeven waarin ik het ga proberen. Lukt het niet, dan stop ik er mee zonder spijt te hebben en dan stap ik over op kunstvoeding. Zelf ben ik er ook groot mee geworden en ik geloof echt in de techniek en kennis van de ontwikkelaars van kunstvoeding. Mocht je het niet eens zijn met mij dan geef ik je graag het antwoord van de gemiddelde Parisienne ” het zijn mijn borsten, dus bemoei je er niet mee”.

2 Ben je bang voor de bevalling?

Uhm…ja en nee. Ik vond het niet een geweldige ervaring ofzo. Maar ik weet dat ik het wel kan zowel fysiek als mentaal. Maar een pretje is het absoluut niet. Toevallig had ik van de week een beetje last van krampen en voor weeën en toen dacht ik letterlijk ” shit”. Ineens kwam er een herinnering van de pijn naar boven. Maar ik ben er van overtuigd dat het deze keer weer lukt, fingers crossed.

3 Ben je bang om weer in een depressie te belanden?

Nee, maar daar heb ik een aantal hulp middelen voor. De eerste keer was vreselijk en de opmerkingen op mijn video zoals ” nou je doet er wel heel lang over om te wennen aan je kind, ze is al 10 weken” hielpen absoluut niet. Ik zat zelf ook wel in de ontkenning. Nu geef ik het eerlijk toe. Binnenkort ga ik als voorbereiding praten met de POH die mij hiermee heeft geholpen. En na de bevalling ook. Uiteraard is de situatie nu anders. Ik zit beter in m’n vel, ben fitter, heb al een klein frummeltje die rondloopt dus eigenlijk heb ik helemaal geen tijd voor een depressie. Ook heb ik het er af en toe wel met Ferdi over zodat ik ( als het nodig is) er wat beter over kan praten. Maar vooralsnog, Nee! Bring it!

4 Ga je de baby laten inenten?

Ja, natuurlijk! Ik ben zelf altijd ingeënt, Ferdi ook en Ilayla hebben we ook laten inenten. Ik geloof en vertrouw op de artsen en alle mensen die deze vaccinaties maken. Zij hebben de kennis er van en ik niet.  We moeten blij zijn dat het er is !
Ja en ik weet dat die ziektes nu allemaal niet voorkomen maar ik denk dat dit juist met de reden is dat we ingeënt worden. Stel er bestaat een simpel vaccin tegen kanker, dan zou jij je toch ook laten inenten??

5 Is de baby kamer al klaar?

Deze vraag kreeg ik voor de 20 weken echo al en vond ik best grappig. Nee natuurlijk niet. We hebben een lekker druk en gezellig leven dus we staan niet bij elk moment stil dat ik zwanger ben. Los daarvan hebben we alle meubels al in huis, hebben we alle kleding,schoenen,jassen etc van Ilayla bewaard en zal de baby lekker eerst bij ons op de kamer slapen. Heerlijk!! Binnenkort ga ik onze kamer wel even wat leuker en baby proof maken en komt alles van zolder om in elkaar gezet te worden. Kleertjes ga ik uitzoeken, heb er helemaal zin in. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat ik wel kleertjes aan het shoppen ben voor onze kleine Pippi!

3 Wil je meer kids?

Haha, laten we eerst deze maar op de wereld zetten. Vroeger wou ik altijd een stuk of 3/4 kinderen. Uiteraard had ik niet kunnen voorstellen hoeveel werk 1 kindje is, laat staan 2 kids. Mochten we later verhuizen naar een groter huis, dan gaat het financieel dus ook beter, dan zou ik misschien wel willen gaan voor een derde. Maar ik heb denk ik straks mijn handen wel vol aan 2 kids, een man, een huishouden en een eigen onderneming.

Oke, dit waren een aantal van de vragen. Mocht jij nog vragen hebben stel ze gerust. Let er wel op, brutale vragen krijgen vaak ook brutale antwoorden, wink wink.

Liefs Ciska.

 


OP BEZOEK BIJ GEBE MATERNITY

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: