Food

WAT STAAT ER DEZE WEEK BIJ ONS OP TAFEL ?? #1 ( DINER )

Eén van mijn dagelijkse bezigheden is koken. Ontbijt, lunch, snacks tussendoortjes en het avond eten. Noem het maar op, ik ben van de catering. Soms een vrij lastige taak. Elke week maar bedenken wat er op tafel komt. Daarom maak ik tegenwoordig een heel weekmenu.
Ik heb geen zin en tijd om de hele tijd na te gaan denken wat wij moeten eten en dan vervolgens uren in de supermarkt rond te lopen.

Komt het je bekend voor? Dus ik dacht, waarom deel ik dit niet met jullie?? De recepten komen overal vandaan. Google uiteraard, maar ik kijk ook graag naar wat andere mensen eten. Soms sta ik in de boekenwinkel te snuffelen in kookboeken en heel soms, bedenk ik maar wat.
En, bijna altijd vers, af en toe een cheatmeal wanneer de kleine er niet is. En geen pakjes en zakjes !
Dus lees mee: WAT STAAT ER DEZE WEEK BIJ ONS OP TAFEL ?? #1 ( DINER )

Maandag

Hollandsche kost! Een rundersaucijsje die een paar uur heeft gesudderd in jus, jus a la Ciska dus met lekker veel kruiden. Gekookte aardappels en één van mijn lievelingsgroeten broccoli! Eerlijk gezegd eet ik nooit aardappels maar Ferdi en Ilayla zijn er dol op. Dit is dus ook Ferdi zijn bord. Vandaar de appelmoes. Ik eet ook geen appelmoes. Dit omdat ik vroeger echt kilo’s heb gegeten en wel genoeg heb gehad voor m’n hele leven, haha.

Dinsdag

Vandaag was het tijd voor lekkere Turkse linzensoep met brood en salade. Lekker broodjes stippen, daar houden wij van!! De salade zit vol met lekkere dingen, feta,tomaat,komkommer,sla,wortel,olijven en op smaak gemaakt met olijfolie, peper en zout. De linzensoep heb ik een aantal jaren geleerd en maak dit nu met mijn ogen dicht. Misschien leuk om een keer het recept te delen.

Woensdag

Ferdi zijn favoriet, Spaghetti!! En deze lekkere spaghetti is heel simpel gemaakt met tomaten saus, veel Italiaanse kruiden en lekker veel knoflook en gehakt. Op een bedje van rucola. En natuurlijk een beetje kaas.

Donderdag

Wraps gevuld met een Mexicaanse vulling van kipgehakt, mais, ui, cajun kruiden en kidney bonen. In de wraps zitten nog een paar dotjes zure room. Wanneer de wraps klaar zijn gaan tussen de gril en dan maak ik een salade met weer van alles en nog wat lekkers!

Vrijdag

Een echte runderburger die bestaat uit 95% rundvlees en 5% kruiden. Gebakken met ui. In de oven aardappels die ik op het eind een beetje heb gestampt. Ook wat ui en kaas toegevoegd. En als groenten, broccoli.

Zaterdag

Gehakt en spitskool in masala en aardappel puree. Ook lekker met rijst trouwens. Zo makkelijk als ik het zeg, zo makkelijk is het te maken. Het recept kreeg ik van mijn schoonmoeder, zij maakt het met kerrie. Ik heb geen kerrie in huis dus heb het lekker met masala gemaakt.
En nee, kerrie en masala zijn niet hetzelfde.

Zondag

Ilayla is gaan logeren dus baba en mama eten Pizza!! Wij eten ook wel eens Pizza met Ilayla maar dan het liefst een zelf gemaakte gezonde versie. Deze diepvries pizza komt gewoon van de Lidl. Maar het lekkerst is dan toch een pizza bestellen en dit doen wij altijd bij New York Pizza.

Dit was onze week. Ik probeer het altijd wel een beetje te variëren aangezien wij een vrij multi culti gezin zijn! Wat staat er zoals bij jullie op tafel? Ben benieuwd, zo heb ik ook weer nieuwe ideetjes voor op tafel.

Groetjes en liefs Ciska

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: