Food

Rib-eye met courgettelinten en aardappelschotel

Zoals jullie misschien al wel hebben gezien doe ik mee met de blog battle tussen #2WMN VS ChicksLoceFood in samenwerking met Hello Fresh. Afgelopen zondag heb ik het winnende recept gemaakt uit het SBS6 programma, ” over smaakt valt te twisten”.
Het was super lekker en eigenlijk vrij simpel te maken. Zeker een recept die ik ga onthouden. Ook had ik voor Ilayla een baby versie gemaakt en ook zij vondt het lekker.
Ben je benieuwd hoe je dit maakt? Kijk dan mee

Wat heb je nodig:
Rib-eye 200 gr
aardappelen 400gr
ui 1
Verse takjes bladpeterselie
1 cougette
1 gele peen
1 ei
6 el kookroom
50 gr kaas, voor dit recept Gruyére gebruikt, zeker een aanrader
4 el melk
Roomboter
Olijfolie
Peper & zout

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de rib-eye uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ½ cm dik. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2. Snipper de ui en hak de peterselie fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden, schaaf met een kaasschaaf of rasp lange linten. Snijd de peen in kleine blokjes van een halve centimeter.

3. Meng het ei, kookroom, melk en de helft van de peterselie in een kom. Voeg de helft van de gruyère toe en breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met 1/3 van de roomboter. Schep de gekookte aardappelen in de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en bestrooi met de overige gruyère en peper. Bak 15-20 minuten in de oven.

4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgettelinten en wortel toe en bak 4-5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5. Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de rib-eye 2-3 minuten op middelhoog vuur, keer halverwege.

6. Verdeel de aardappelschotel over de borden en leg er de groenten op. Snijd met een scherp mes de rib-eye in mooie plakken (dit wordt tranceren genoemd) en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de overige peterselie

Resultaat:
Het was heerlijk!! Ilayla vond het ook lekker en gele peen had ik nooit gehad en vond het een lekker zoete smaak hebben. Ik ben normaal niet van warme wortels maar dit was lekker.
De Hello Fresh box, daar was ik zwaar onder de indruk van. Goeie verse en mooie producten. Alles heel goed ingepakt en het kwam gekoeld aan dus kon ook zo, Hoppa in de koelkast.
Hier kan ik wel aan wennen. Het is zeker het geld waar. Ferdi was zelfs onder de indruk en hij is vrij kritisch als het op voeding aankomt.

file1 (2)

Dit is de versie van Ilayla. Het enige wat hier anders aan is, is dat de rib-eye wel door gebakken is.Uiteraard wordt het dan wel taaier. Gelukkig bijt Ilayla er mooie stukjes van af en kauwt ze al goed. Wil je dit voor je kindje maken, houd hier dan alsjeblieft rekening mee.

Hebben jullie wel eens een Hello Fresh box besteld of een andere “food box“?  Zelf vind het wel handig en ook wel weer een leuke manier om nieuwe recepten te proberen.

Liefs Ciska Lala

DISCLAIMER: in dit artikel zitten gesponsorde producten verwerkt. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: