Food

HELLO FRESH : Gigli met warm gerookte zalm

Zoals jullie weten deed ik mee aan de blogbattle van Hello fresh tussen #ChicksloveFood & #2WMN. Het winnende recept was heerlijk en het 2e recept deel ik vandaag ook met jullie.
Iets makkelijker en simpeler maar daardoor niet minder lekker.
Lees je mee?

Wat heb je nodig:

Sjalot
Knoflooktenen 2
Prei
Gele paprika
Citroen
Gigli
Warm gerookte zalm
Verse dille
Roomboter
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Hoe maak je het:

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gigli. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de prei in dunne ringen en snijd de paprika klein. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap van de citroen uit.
Kook de gigli, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, prei, paprika, ½ el citroensap per persoon en ½ tl citroenrasp per persoon toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el kookvocht per persoon toe en bak, afgedekt, 5 minuten.
Verdeel ondertussen de warm gerookte zalm met een vork in kleine stukken en snijd de dille fijn. 5 Voeg de gigli, het grootste deel van de warm gerookte zalm en de helft van de dille toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut. Breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige warmgerookte zalm en dille. Breng verder op smaak met extra vierge olijfolie.

file (4)

Dit was een lekker recept! Ook goed gekeurd door de rest van het gezin.
Ben benieuwd of je dit recept ook zal proberen! Wat is jou favoriete pasta of eet jij geen pasta omdat het niet “gezond“is ? Ik kan mijn leven namelijk niet voorstellen zonder pasta.
Let me know!!

Liefs Ciska

DISCLAIMER: in dit artikel zitten gesponsorde producten verwerkt. 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: