Beauty

TIPS: meer volume in je haar

Als ik ergens van houd ik het een goeie bos haar met lekker veel volume. Niet zo’n poezen kapsel met zacht glanzend haar. Nee, the bigger the better.
Daarom geef ik je vandaag wat tips voor een gezonde bos volumineus haar.

Kort haar.
Heb je lang haar ( tot je bil ) en alles op 1 lengte, dan zal je door hebben dat wanneer je eindelijk wat volume hebt gecreëerd, het heel snel weer zal uitzakken. Dit komt doordat je haar zwaarder is dan wanneer je een korter kapsel hebt.
Ik zeg niet dat je gelijk je lange lokken moet afknippen maar een stukje korter en eventueel wat laagjes zorgt voor een wat speelser kapsel en je haar floept zo een stukje omhoog.

Scheiding.
Veranderen die midden scheiding een keer naar een scheiding die naar links of rechts valt. Geen strakke scheiding maar een natuurlijke scheiding. Hoe doe je dat? Kam al je haar naar achter, schud met je hoof en haar en je haar valt op zijn plek.
Gooi nu je handen nog even door je haar en je bent klaar. Lekker losjes!!

Haarmaskers.
Oke, oke. Van haarmaskers worden je haren een stuk glanzender maar daar heb ik straks iets voor. Een haarmasker heeft natuurlijk ook een voedende werking en zorgt voor gezond en mooi haar. Het beste is natuurlijk een natuurlijk masker en dit kan je heel makkelijk thuis maken:

1 rijpe avocado
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel honing.

Gooi alles in een blender, zo heb je geen klonten. En smeer dit allemaal in je haar. Laat het goed inwerken, ik doe dit meestal 30 minuten en was het daarna uit.

Volume/Salt spray
Er zijn een aantal producten die je kan toevoegen aan je haar routine. Volume poeder, kan altijd. Droogshampoo, gebruik je op vet haar en zo stel je het haarwassen ook weer een dag of 2 uit. Salt spray zorgt voor een echte beachlook, heerlijk vindt ik dat.
Mijn go-to product in een simpele toupeerkam in combinatie met de Balmain Texturizing Volume KLIK HIER

Haar wassen.
Was je haar niet te vaak. Door het wassen van je haar verwijder je de natuurlijke oliën.  Hierdoor wordt je haar sneller sluik en futloos, dit wil je natuurlijk niet.
Gebruik altijd een shampoo en conditioner en af en toe een haarmasker. Was je haar goed uit. Mocht je het niet goed uitwassen en blijven en zeep resten achter, dan krijg je geheid vettig haar.hair2

Föhnen.
Ondersteboven fohnen, daar ben ik absoluut geen voorstander van. Doe je dit dan zorgt je er namelijk voor dat die vervelende baby haartjes die uit steken, daadwerkelijk omhoog gaan staan. (droogshampoo mag wel ondersteboven)
Investeer in een goeie fohn en neem ook de tijd voor het fohnen. Wanneer ik mijn haar fohn doe ik dit eerst met een gewone fohn. Als mijn haar voor driekwart droog is, pak ik mijn ronde fohnborstel en fohn ik de rest droog terwijl ik er een model in maak.

Ja, je kan wel lezen dat ik echt houdt van mijn haar. Lekker speels en groot. Heerlijk. Besteed jij ook veel ( genoeg ) aandacht aan je haar?
Dit vindt ik zo belangrijk, het is een indruk die je achterlaat en je voelt je ook een stuk beter, wanneer je haar goed zit.

Let me know, liefs Ciska

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: