Beauty

LAVERA NATURKOSMETIC – REVIEW DAY CREME & CLEANSING BALM

Wanneer je zwanger bent schommelen je hormonen alle kanten op. Bij mij is dat te merken aan bijna alles en vooral te zien in mijn gezicht. Ik had ineens puistjes en oneffenheden en iets waar ik nooit last van had namelijk, huid irritatie op mijn voorhoofd en rondom mijn kin. Voor mij het ideale moment om te beginnen met de skincare van Lavera. Al wist ik op dat moment nog niet dat ik zwanger was! Lees je mee?

LAVERA NATURKOSMETIK

Voor mij een nieuw merk wat ik eigenlijk alleen ken van Instagram. Wel had ik er goeie verhalen over gehoord, je snapt dat ik dit dus graag wou testen. Maar wie of wat is Lavera?

Lavera is van origine een Duits cosmetica merk wat al meer dan 25 jaar is gespecialiseerd in natuurlijke cosmetica.
De productie wordt uitgevoerd met behoud van natuurlijk hulpbronnen uit respect voor mens dier en milieu. Dit uit zich in het volgende:

100% natuurlijke cosmetica bestaande uit hoogwaardige organische plantaardige ingrediënten uit eigen teelt en productie
100% werkzaamheid, bewezen door onafhankelijke testinstituten
100% duurzame- en milieuvriendelijke productie
100% vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, conserveringsmiddelen, oppervlakte-actieve stoffen, emulgatoren (PEG), weekmakers, stabilisatoren en UV-filters

100% vrij van parabenen
100% vrij van siliconen, paraffine, ftalaten, plastic deeltjes en minerale olie
100% vrij van hormoonverstorende stoffen
100% vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten (GMO)
100% lactosevrij
100% vrij van aluminium zouten (ACH)

HYDRO EFFECT DAY CREAM

Onze huid heeft heel wat te verduren. Alles wat goed en slecht is heeft dus ook effect op je huid. Let maar eens op, wanneer je een dag gezond eet, veel groenten binnen krijgt en veel water drinkt ben je veel blijer met je huid dan na een gestrest dagje tosti’s, glaasjes wijn of frisdrank of een overheerlijke Big Mac menu. Dit was voor mij ook één van de redenen om deze crème te gaan testen. Wij waren net verhuisd, waar je op de eerste dag nog gezond eet ben je aan het eind van de verhuizing helemaal overgestapt naar witte bolletjes met kaas, iets teveel koffie, veel te weinig slaap en stress. Kom maar op!

Voordat ik je ga vertellen wat ik vond van de dagcrème nog even de ingrediënten lijst. Mocht je dit vaker hebben gezien maar weet je eigenlijk niet wat je met dit lijstje moet, hier een korte uitleg. De eerste 5/7 ingrediënten zijn het belangrijkst ( dit wilt niet zeggen dat dit altijd de beste ingrediënten zijn) deze ingrediënten zijn het meest verwerkt in het product.

Voorbeeld: heb je van een bepaald merk een shampoo met argan olie maar staat argan olie ergens aan het einde van het lijstje dan weet je dat er waarschijnlijk maar 1% of minder van in zit. Staat de olie boven aan in de top 7, dan weet je dat je een goeie hebt!

1. Water (aqua) spreekt voor zich. Water zorgt voor de hydratatie van je huid.
2. Glycerin. Een zeer hydraterende stof. Verbetert je huid door vocht te verbinden en kan voorkomen dat er vocht uit de huid verdampt.
3. Alcohol denat. Niet te verwarren met alcohol wat gedronken kan worden. Dit ingrediënt wordt toevoegt om te helpen verbeteren van een onzuivere huid.Lavera is een natuurlijk cosmetica merk en wint dit product in bij gecertificeerde organische landbouw.

4.Dodecane is een onvertakte koolwaterstof uit de groep van de alkanen, dat voorkomt onder de vorm van een kleurloze, viskeuze, olie-achtige vloeistof.
5. Vitis Vinifera is de Latijnse benaming voor druif. Vitis Vinifera ( grape) Seed oil is dus de olie wat uit een zaadje van een druif komt. Dit ingrediënt verbeterd het aanzicht van een droog/beschadigde huid en hersteld de souplesse van de huid.

Al deze informatie kan je gemakkelijk zelf vinden op het internet, ik zelf heb absoluut geen medische of cosmetische kennis uit vorm van educatie. 

Oke, om even terug te komen op de review. Zelf vind ik producten met water, glycerine of hyaluronzuur heel fijn. Ik weet gewoon dat het goed is voor mijn huid en dat het werkt. Net als de oliën die er in verwerkt zijn. Mijn huid gaat hier gewoonweg heel lekker op. Ik gebruik dan ook regelmatig een gezichtsolie of een olie masker voor mijn huid en haar.

De dagcreme heeft een hele subtiele, ietwat zoete bloemengeur. Totaal niet overheersend. Het trekt snel in en geeft je gezicht een mooi verzorgend effect. Het hydraterende effect is lang zichtbaar. Oh en wat ik ook fijn vind, je handen plakken niet na het smeren. Toevallig deze crème van de week even snel opgesmeerd bij Ilayla in verband met haast en haar reactie was ” ohhhh lekker mama”!

HYDRO EFFECT CLEANSING BALM

De cleansing balm is een zachte reiniging en zorgt voor een frisse en stralende huid. Zowel als in de ochtend als avond te gebruiken. Verwijdert grondig je make-up en is verrijkt met biologische olijfolie ( love it) en algen.
Net als de dag crème ( en wat andere producten van Lavera) is de cleansing balm bestempeld met het Anti Pollution Complex. Dit houd in dat het product de huid 24 uur per dag bescherming biedt tegen schadelijke omgevingsfactoren. De actieve ingrediënten, biologische algen, natuurlijk hyaluronzuur en natuurlijke antioxidanten helpen het verouderingsproces van de huid te vertragen. Ze versterken de barrières van de huid, neutraliseren vrije radicalen en beschermen tegen schadelijke effecten van buitenaf.

EN CIS, WAT VOND JE ER NOU VAN?

Aan de review kan je wel lezen dat ik de beide producten wel heel fijn vond. Ik ga je gelijk vertellen dat de puistjes en oneffenheden niet weg zijn gegaan maar dit ligt puur aan de zwangerschapshormonen. Wel is de irritatie weg. Dit was echt een effect van slecht eten en verhuis stress. Dus geloof wel dat deze dag crème en cleansing balm hierbij geholpen hebben.
Mocht je last hebben van een geirriteerde of gevoelige huid dan is het zeker de moeite waard om het uit te proberen!

Wat is jou skincare routine op dit moment? Ben je ook zo’n smeer persoon of geef je er niks om? Let me know.

Liefs Ciska

 

 

TRENDY POSITIEKLEDING VAN GEBE MATERNITY

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  bychristiana
  augustus 20, 2018 at 09:37

  Haha, ik ben een ontzéttende ‘smeer-persoon’. Ik ben dan ook niet voor niets beautyblogger geworden;-) Ik vind de producten van Lavera altijd heel erg fijn, in alle opzichten; mooie ingredienten, ze ruiken en voelen lekker en zijn ook nog eens super betaalbaar. Ik ben heel erg benieuwd naar de cleansing balm.

  • Reply
   Ferdi
   december 1, 2018 at 09:48

   Ja heerlijk he! Heb toevallig weer nieuwe Lavera producten binnen.

Leave a Reply

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

%d bloggers liken dit: