Beauty

LANGDURIGE ZONBESCHERMING OOK VOOR DE DONKERE HUID

Of je het gelooft of niet, het is lente! En dat betekent dat de zomer er aan komt. Lange warme, hete dagen. Lekker aan het strand of op een terrasje, we zijn er allemaal wel aan toe. De vraag aan jou is, wat doe je er aan om je huid te beschermen tegen de felle zon? Het merendeel van de mensen met een tintje of donkere huid ( in mijn omgeving ) gebruiken geen zon bescherming. Omdat we ( ik vroeger ook) er niet bij stil staan dat onze huid natuurlijk ook beschadigd door de zon. Nu weet ik niet beter dan mij te beschermen tegen de zon, geloof me er wordt vaak genoeg lacherig over gedaan. Wat dacht je van de opmerking ” huh maar donkere mensen verbranden toch niet”! Well, let me tell you honey, bijna alles kan verbranden! Daarom laat ik je vandaag kennis maken met een nieuw product en een bestaand product voor de kids, ook wel zo belangrijk!

We weten het eigenlijk allemaal. Zon bescherming is elke dag nodig, of de zon nou schijnt of niet. Het gaat namelijk niet om de zon maar om de UV straling uit het zonlicht. En dit vergeten we met z’n alle toch vaak. Niet alleen je opperhuid raakt beschadigd maar ook je huidcellen. En hoe ouder je bent hoe minder snel je cellen vernieuwd worden. Bij kinderen gaat de celdeling heel snel omdat ze nog in de groei zijn. Zo snel dat de beschadigde cellen niet kunnen herstellen voordat ze zich weer gaan delen.

Dus wat leren we hier van? Altijd goed in smeren, jezelf en je kindje.

Dit is een bestaande zon bescherming van Vision speciaal voor baby’s en kids tot 4 jaar. Er is ook een super coole nieuwe versie uitgekomen voor kids vanaf 4 met hele leuke spikkels, die lijken op disco dip voor op je softijsje. Let op dit is wel voor kindjes vanaf 4 jaar, dit in verband met een aantal ingrediënten.

Zon bescherming tips voor kinderen.

 

  • vermijd de zon tussen 12:00 en 15:00 uur
  • aanbrengen op een droge huid, anders glijd het product er gewoon van af
  • om de 2 uur insmeren, ook na het zwemmen, afdrogen of bij transpiratie

Vergeet vooral niet de oren, lippen en bovenkant van de voeten.

Natuurlijk kan je ook beschermen met kleding, denk aan lange mouwtjes, een zonnehoed of speciale uv werende kleding. Zoek vooral ook lekker de schaduw op, want ook onder een boompje een ijsje eten is heerlijk!

Dan een wat lastiger issue. Het is mooi weer, je gaat op een terras zitten in de zon maar je wilt ook make-up op. Hoe bescherm je dan je gezicht. De meeste dagcreme’s en foundations bevatten wel SPF maar dit is meestal SPF 15. En om je optimaal te beschermen heb je toch echt SPF 50 nodig. Vision heeft daarom een nieuw product op de markt gebracht namelijk de Face Fluid, langdurige bescherming met SPF50. Matterend, anti-aging en hydrateerd ook nog eens. Prima te gebruiken in combinatie met make-up want het plakt namelijk niet!

Smeer je hals en gezicht in en laat het goed intrekken voordat je verder gaat met je dagelijkse make-up. Ik gebruik dit gewoon als een crème zonder extra dagcreme. Het laat geen grijze waas achter, dat gebeurd vaak bij een donkere huid. Maar deze is gewoon prima te gebruiken.

Om het even samen te vatten: smeer je goed in met minimaal SPF 50 als je een optimale bescherming wilt hebben voor de zon. Nu snap ik dat je lekker bruin wilt worden ( heb ik zelf geen last van haha, oke dat is niet eerlijk 😛 ) maar wat veel belangrijker is, is dat je goed voor je huid zorgt. Het is het grootste orgaan die je hebt en je moet er zuining op zijn. En trouwens, hoe meer je in de zon zit met je bakkes hoe sneller je oud wordt. On no she didn’t !! Yess I did. Oud worden doen we allemaal en vind ik niet erg, maar de manier op hoe we er uit gaan zien over 20,30,40 jaar, hebben we zelf in de hand!

Smeer jij je eigenlijk wel in? En doe je dat alleen in de felle zon of ook gewoon in de winter? Ben heel benieuwd!!

Liefs Ciska

BELANGRIJK:

Let goed op de houdbaarheid van je zon bescherming. Op de ene verpakking staat een bepaalde maand en jaar en op de andere staat dat het product een houdbaarheid heeft van 12 maanden en soms 9 maanden. Dit staat er met een reden. Na de houdbaarheidsperiode werken de ingrediënten niet optimaal meer, dit is bij alle skincare producten. Bij een zon bescherming betekent dit dat je huid niet goed beschermt wordt, dus je kan gewoon verbranden. Tip van Flip 😉

NEOGEN REAL FRESH CLEANSING STICK GREEN TEA & PADS

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.

    %d bloggers liken dit: